معرفی بخش فنی و وظایف آن
1 - حضور فعال در كارخانه در ساعات توليد و بسته بندي و سرپرستي نظارت بر امور مربوطه در غير اينصورت پروانه مسئوليت فني به مدت سه ماه لغو ميگردد.در صورتيكه مسئول فني در دورههاي آموزشي ، سمينارها و گردهمايي مسئولين فني شركت مينمايد ، ميبايست موضوع با هماهنگي وزارت بهداشت ( دانشگاه علوم پزشكي مربوطه ) بوده و منحصراً با تعيين جانشين موسسه ، اجازه فعاليت دارد.
2 – ابلاغ به موقع جهت تمديد پروانههاي ساخت به مدير عامل كارخانه و در صورت عدم اقدام وي به اداره نظارت بر مواد غذائي ، آشتميدني ، آرايشي و بهداشتي دانشگاه مربوطه گزارش نمايند.
3 – مسئول فني پس از ارائه استعفاءنامه به صورت كتبي به كارفرما و تحويل رونوشت به اداره نظارت مربوطه تا معرفي فرد واجد شرايط كه نميبايد از يكماه بيشتر شود كماكان عهدهدار مسئوايت فني موسسه مورد نظر ميباشد.
4 – كنترل بهداشتي كيفي كليه بخشهاي مرتبط با توليد شامل سالن توليد ، انبار مواد اوليه ، انبار محصول نهايي كه با مسئوليت سرپرستان هر قسمت انجام وظيفه مينمايند همچنين كنترل بهداشتي كارگران و دستگاههاي توليد.
5 – آيين نامه اجرايي ماده هفت قانون مواد خوردني ، آشاميدني ، آرايشي و بهداشتي صراحت دارد كه مسئول فني ميبايست :
الف : در موقع ساختن و تركيب مواد مورد نظر و امور مربوطه شخصاً حضور داشته باشد.
ب : از هر گونه تغيير اساسي كه در شرايط تاسيس يا بهره برداري كارخانه يا كارگاه حاصل ميشود وزارت بهداشت را مطلع نمايد.
پ : نظرات فني و بهداشتي خود را كتباً به كار فرما گزارش دهد و كارفرما موظف به انجام نظر فني و بهداشتي مذكور ميباشد. در غير اين صورت مسئول فني جريان امر را به اداره كل نظارت بر مواد غذائي و بهداشتي اطلاع دهد تا رسيدگي و تصميم لازم اتخاذ شود.
6 - مطابق ماده 9 آيين نامه اجرايي فوقالذكر، مسئول فني حق واگذاري پروانه خود را به شخص ديگري ندارد و در صورت بيماري يا مسافرت و غيبت او كارفرما موظف است به جاي مشاراليه يك نفر واجد شرايط به وزارت بهداشت و درمان معرفي نمايد.
7 – طبق ماده 11 پروانه بهرهبرداري و مسئوليت فني متخلفين از اين آيين نامه ( جز در مورد بند الف ماده 8 كه حكم خاصي دارد ) براي بار اول بمدت يكماه و در صورت تكرار بمدت 3 ماه لغو خواهدشد. در صورت لغو پروانه مسئول فني كارفرما موظف است فورا مسئول فني ديگري معرفي نمايد.
8 – قانون تعزيرات مواد خوردني و بهداشتي مصوب 1367 مجمع تشخيص مصلحت نظام توليد مواد غذائي ، آرايشي و بهداشتي بايد با حضور مسئول فني و اخطار كتبي با درج در پرونده
مرتبه اول : تعطيل توليد تا حضور مسئول فني و اخطار كتبي با درج در پرونده
مرتبه دوم : علاوه بر مجازاتهاي مرتبه اول – ضبط كالاي توليدي به نفع دولت
مرتبه سوم : علاوه بر مجازاتهاي مرتبه اول – جريمه نقدي تا مبلغ يك ميليون ريال
مرتبه چهارم : تعطيل واحد توليدي تا يكسال
9 – ماده 33 قانون تعزيرات حضور مسئول فني در كليه مراحل توليد الزامي بوده و مسئول فني بايد نظارت دائم در امر توليد داشته باشد. تخلف از اين امر جرم بوده و متخلف به مجازاتهاي زير محكوم مي شود:
مرتبه اول-اخطار كتبي و درج در پرونده مسئول فني.
مرتبه دوم - علاوه بر مجازاتهاي مرتبه اول جريمه نقدي تا مبلغ يكصد هزار ريال.
مرتبه سوم- جريمه نقدي تا مبلغ پانصد هزار ريال.
مرتبه چهارم- تعليق پروانه مسئول فني تا شش ماه.
10 – تائيديه بهداشتي و كيفي و صدور مجوز ورود مواد اوليه به كارخانه و مجوز خروج محصول نهايي از كارخانه توسط مسئول فني انجام ميگردد.
11 – آزمايشگاه كنترل كيفي و بهداشتي كارخانه زير نظر مسئول فني انجام وظيفه مينمايند.
12 – با توجه به آيين نامه اجرايي قانون مسئول فني بايد داراي يكسال سابقه كار و تجربه در يكي از موسسات علمي يا تحقيقاتي يا صنعتي يا آزمايشگاهي در رشته مربوط باشد و در غير اينصورت تعهد نمايد كه ضمن انجام كار دوره يكساله تعليماتي را كه بايد به اين منظور از طرف وزارت بهداري دائر خواهد شد با موفقيت بگذراند.
13 – با توجه به اينكه تمديد اعتبار پروانه مسئول فني منوط به كسب حداقل 25 امتياز آموزشي در مدت 5 سال ميباشد . بنابراين مسئول فني موظف است حداقل سالانه 25 امتاز از دورههاي عمومي ، تخصصي و سيستمهاي كيفيت اخذ نمايد تاريخ مبنا براي احتساب امتيازات 1/1/84 بوده و دورههاي تائيد شدهاي.
كه قبل از اين تاريخ توسط مسئولين فني طي شده است در صورت تطابق با آئين نامه مربوطه ميتواند مورد عمل قرار گيرد.